Tae Soo Do

TAE SOO DO
(WAY OF THE WARRIOR SPIRIT)

Tae Soo Do is ontworpen door de Grootmeester Dr. Joo Bang Lee en is de basis voor Hwa Rang Do®. Zoals Karate en Taekwondo concentreert Tae Soo Do zich op de basisbewegingen van de mens. De technieken zijn eenvoudig en erg efficiënt. De beoefenaar leert balans, snelheid, kracht en controle over zijn / haar bewegingen. De beoefenaar wordt ook geïntroduceerd in de principes van sparring welke zeer goed geschikt zijn voor zelfverdediging en vechtsport wedstrijden.

Als aanvulling op de handtechnieken worden de Tae Soo Do® beoefenaars geïnstrueerd in de basis van wapenbeheersing. Bij de beginners wordt de Ssang Jyel Bong (nunchaku) behandeld, bij de intermediate wordt de Jang Bong (lange stok) behandeld en bij de gevorderden komen Juk Do (bamboe zwaard) en Gum Do (zwaard met live blade) aan de orde. Voor ieder van deze drie wapens wordt de beoefenaar een vorm, Hyung (kata) geleerd. Deze vormen concentreren zich op de technieken en zijn vanzelfsprekend ook heel goed te gebruiken bij zelfverdediging en wedstrijden.

Zoals bij een traditionele vechtkunst worden de Tae Soo Do beoefenaars onderricht in ademhaling en meditatieoefeningen. Tae Soo Do helpt ieder individu met het opbouwen van een zeker zelfvertrouwen als ook het fysieke en mentale welzijn. Net zoals bij Hwa Rang Do® ligt de nadruk op de juiste ethische normen, discipline en respect. Tae Soo Do is ontwikkeld voor diegenen die minder dan een jaar ervaring hebben in een vechtkunst en geïnteresseerd zijn in het verhogen van hun fysieke conditie en daarbij ook nog eens effectieve zelfverdediging technieken leren.

Tae Soo Do is perfect voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden, met en zonder beperkingen.

Als afsluiting van het Tae Soo Do® programma kan de beoefenaar zijn / haar groei voortzetten in het Hwa Rang Do® programma. Een zwarte bander Tae Soo Do® begint zijn / haar Hwa Rang Do® training als gele sjerp.